Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící cukru. Do misky nalijeme mléko, osladíme zbylými dvěma lžícemi a rozšleháme do něj dvě vajíčka. Plátky veky nebo nakrájené rohlíky (může být i vánočka, pokud ji použijeme, nesladíme mlléko) máčíme v připraveném mléce a klademe do vymaštěného pekáčku. Vrstvu namočené veky potřeme tvarohovou směsí, poklademe půlkami švestek, střídáme, poslední vrstva je namočená veka. Pokapeme rozpuštěným máslem a upečeme dorůžova cca třičtvrtě hodiny.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek